Aktiviteter på Åkerby Herrgård

Aktiviteter och arrangemang som vi kan erbjuda efter önskemål och förbokning

Flera aktiviteter kan kombineras för ett arrangemang

Kurs – Konferens – Utbildning

Åkerby Herrgård är en suverän anläggning för alla former av
kurser och konferenser. Såväl korta som långa. Här finns allt
samlat för att erbjuda våra gäster ett helhetskoncept med mat,
logi, lokaler av olika storlek, aktiviteter och personlig service.
Hos oss trivs gäster och mår bra. Vi kan erbjuda utbildnings-
koncept inom en rad olika ämnesområden och branscher.
​​​​​​​
Festarrangemang på Åkerby Herrgård
Det finns alltid anledningar att fira någon eller något. Bröllop,
födelsedag, skolavslutning, examen, eller annan händelse.
Vi ordnar festen för allt och alla – för familjen, kollegor, klassen,
kompisar och släkt. Vår goda mat, våra lokaler, miljöer, boende
och personlig service ger tillsammans bästa förutsättningar
för lyckade arrangemang .

Catering

Vi ordnar mat och dryck för alla måltider för olika slags arrangemnag efter era önskemål. Stor eller liten fest, speciellt tema, i egna eller hyrda lokaler ute eller inne.
Vid behov tillhandahåller vi även porslin, glas, bestick,
serveringspersonal och kock samt övrigt som hör arrangemanget till.

Föreningar och Grupper

Vi har möjligheterna för föreningar och grupper. Vi erbjuder bästa möjliga förutsättningar för ett lyckosamt genomförande av kurser, utflykter, läger, mat och boende i samband med resor, tävlingar och cuper.
Vi skräddarsyr helhetslösningar för varje arrangemang och organisation.

Pubkväll

Vid förbokning kan vi arrangera pubkvällar, dryckesprovningar med tilltugg.
Ta med vänner, kollegor eller partner – träffas och umgås,
knyt nya kontakter och ha riktigt kul.

Let's Dance – Danskvällar

Vi arrangerar efter beställning danskvällar med livemusik,
god mat och dryck.

Kontakta oss

danskurs-1danskurs-2danskurs-3danskurs-dansande-parhund-med-bollhund-pa-akerbyhund-pa-skogsvaghund-vostehvalphundarhundar-2-som-lyssnarhundar_2-i-vatenlekhundi-skogenhundtraninghund_-leker-sapbubblahund_huskyavkoppling-eld-webbchoklad-webbep-vid-katan-2-webbep-vid-katan-webbep-vid-station-webbfamilje-vandra-runt-akerby-webbgt_i-bro-ravinen-webbmusik-2-litenmusik-litenutegym-pa-akerby-2-litenutomhus-liten

Aktiviteter

Vi kan erbjuda olika aktiviteter i samband med er vistelse på Åkerby herrgård genom samarbete med andra aktörer. Aktiviteter som ger mervärden, men måste bokas särskilt i förväg. 

Åkerby Äventyr

Skräddarsydda, specialkomponerade, roliga, kluriga och upplevelserika gruppaktiviteter i naturen runt Åkerby Herrgård eller våra lokaler, som anpassas efter målgrupp och syfte. Åkerby Äventyr leds av en professionell ledarskapsutbildare. Aktiviteten innehåller Samarbetsövningar som handlar om smarthet, sunt förnuft, påhittighet och samarbete. En rolig, lärorik och ahah- upplevelse fylld aktivitet. Aktiviteten anpassas efter grupp och syfte. Och alla kan vara med.

Tid cirka 1½-2 tim

Musikquizz

En musikalisk upplevelse med sång och musik där deltagarna också är aktiva. En rolig form av ”Så ska det låta” med frågor för alla och samtidigt musikunderhållning med en mix av schlager, pop, ballader, jazz och filmmusik från olika tidsepoker

Tid cirka 1-1½ tim

Lets Dans

En rolig och inspirerande aktivitet där alla blir engagerade. Med support av dansproffs och rytmerna till härlig musik lockas alla med att dansa. Med glädje och lust blir det roligt att röra på sig. Alla kan dansa

Zebramedarbetarskap – för en smart och välmående arbetsplats

Zebror får inte utmattningssyndrom eller magsår och de skapar inte konflikter i sin grupp. Det behöver inte drabba dig och medarbetare heller. På en arbetsplats finns de som drar åt olika håll, en del springer för fullt hela tiden, andra bromsar. En del tycker mer än andra och det uppstår lätt, i vår digitala värld, konflikter. Det här är en aktivitet, som på ett smart sätt, ger insikter och verktyg för att hantera dessa frågor.


Bastu nere vid sjön

Boka den vedeldade bastun och ha en skön stund tillsammans nere vid stranden.​

Musik – underhållning – dans

Levande musik för underhållning eller dans. 70-80-90- eller 00-tal? Ni väljer vad som passar er bäst - vi ordnar resten.

​Gruvbesök – Stripa Gruva ett unikt industriminne i Bergslagen

Vi arrangerar ett spännande intressant gruvbesök på historisk mark. Stripa gruva står som en representant för alla de 100-tals gruvanläggningar som var i drift i Bergslagen under 17-18-1900-t . Gruvnäringen hade en stor betydande del i svensk ekonomi och vårt nationella välstånd. Vi gör en guidad upptäcktsfärd i den unika gruvmiljön, besöker hissnande djupa dagbrott , upplever dåtidens fascinerande teknik och ett särdeles minerallaboratorium .

Grythyttan vin – en kulinarisk upplevelse

Genom förädling av bär och råvaror från naturen har Per Fritzell på Grythyttan vin lyckats producera goda smakfulla viner. Efter år av utveckling producerar man nu smakfulla kvalitetsviner av blåbär, lingon. hjortron och björksav.

Hör Per Fritzell själv berätta om råvaror, framställning och gör en smakupplevelse utöver det vanliga. En rolig aktivitet med mersmak!

DRYCKER OCH SMAKUPPLEVELSER ÖL VIN

Upptäck hur mycket egentligen råvaror och tillbehör påverkar hur vi upplever att olika drycker smakar. Vi testar och provsmakar kombinationer. Roligt, intressant och lustfyllt. Vi testar öl från Nora bryggeri och Vin eller bara öl eller vin. Passar alla!


​Choklad - mer än bara choklad – Chokladprovning

Njut av fantastiska smaker med choklad. Upplev chokladens möjligheter i matlagning för fest och vardag. Du får veta mer om chokladens nyttigheter, egenskaper och hur den påverkar oss, Samt detta visste du inte om choklad! och skillnaden mellan choklad och choklad. En härligt givande aktivitet för alla

Whiskyprovning

Spännande och intressant aktivitet med smak och luktupplevelser. Lär dig mer om den komplexa dryck som whisky är och olika egenskaper som många inte känner till. Välj mellan 3-5 olika sorter.

Mat – mer än bara mat

Inspirerande ”storytelling” i samband med måltid. Om exempelvis:
  • Naturens skafferi
  • Krydderier – medicinska egenskaper
  • Smakupplevelser i nya kombinationer
  • Visste du detta om grönsaker, rotfrukter och frukt
  • Svamp – gott-nyttigt-giftigt
  • Hälsoegenskaper

På spåret

Åk eller kör veterantåg i samarbete med NBVJ (Nora Bergslags Veteranjärnväg). Att åka äkta rälsbuss eller ånglok är en kulturupplevelse som man inte glömmer. Vi erbjuder olika tågresepaket till och från Nora Järnvägsstation. Gammaldags tågmatsäck, underhållning ombord, konferens i tågvagn eller pröva på att vara lokförare. Bara fantasin sätter gränser. Kontakta oss för mer information, förslag och priser

Kulturhistoria

Storytelling – Bland gruvor, stollar och bergslagstroll. Ta del av ett stycke kulturhistoria från en bygd som var helt beroende av mineralutvinningen ur berggrunden. Det skapade båda lycka och olycka och många människoöden, men också en speciell livskraft och företagskultur.

Föreläsningar

Vi skräddarsyr tema och innehåll utifrån gästernas egna intressen/önskemål. Vi kan föreslå bra föreläsare och arrangerar allt kring detta. Ex. inom kommunikation mellan människor, service och bemötande, konflikthantering, vem styr ditt liv, det goda ledarskapet, osv.

Kostnader:

Aktiviteterna kostar cirka 2500 -3000 kr + moms per grupp och aktivitet Med grupper upp till 25 p

Aktiviteter med Vinprovning och andra dryckesprovsmakningar kostar 250 – 350 kr per person Beroende på vin, whisky och antal drycker

​​​​​​​Kostnader för respektive aktivitet kommuniceras och görs en överenskommelse mellan oss på Åkerby Herrgård och gästen