A la carte meny 2025

Alla måltider måste förbokas

A la carte Meny 2025
​​​​

Förrätter

❖ Skogssvampsoppa med prästoststänger

❖ Åkerbys räksallad med dressing och rostade brödtärningar

❖ Smördegstartlett med ostgratinerad svamp

❖ Laxtartar med krispig sallad
​​​​​​​
❖ Vegetarisk salladsmix med rostade frön
​​​​​​​

Varmrätter


❖ Kalvytterfilé med pepparsås, säsongens grönsaker och ugnsrostad  potatis

❖ Viltbiffar med svampsås,  grönsaker, potatis , rårörda lingon

❖ Smörstekt rödingfilé med dill-o örtsås, potatis och grönsakssymfoni

​​​​​​​❖ Bräserad Hjortrostbiff med glaserade rotfrukter, potatsiterrine, rödvinsskysås​​​​​​

❖ Kycklingfilé med cognacsås, ugnsbakade grönsaker, potatisbakelse

❖ Ugnsbakad fylld Portabella, skysås, rostade grönsaker, potatis

❖ Veganska biffar med portvinssås, grönsaker och potatis 

Efterrätter


❖ Chokladtårta på äkta mörk choklad med grädde/parfait  

❖ Mintchokladmousse  med Inkokta päron på mandelbotten

❖ Åkerbys glassdessert

❖ Bärsorbet med mörk choklad

❖ Åkerbys drömgoda äpplekaka med grädd/vaniljsås

Specialkost

Fråga gärna- och meddela oss, vi serverar efter önskemål /överenskommelse

Barnmeny

Serveras efter önskemål
Med reservation för eventuella ändringar i menyn

Ladda hem vår meny här nedan och skriv gärna ut den

 
Menyn: med reservation för ev. mindre justeringar
Meddela oss om ni önskar specialkost
​​​​​​​Vi har Barnmeny
Meny A la Carte 2025

Vi serverar dagens lunch varje dag 12.00 - 14.00 

Måste Förbokas - Dagens lunch behöver förbokas, genom att ringa eller maila oss.

Här kan ni kombinera ihop er egen festmåltid, välj ur listan nedan.


FÖRRÄTT

Laxtartar med citron och balsamsås, sallad
Skogssvampsoppa med krutonger
Love letters; Smördegsgömma med ostgratinerad svamp
Hummersoppa med shiitakesvamp och brödkrutonger
Rökt viltfilé, tunt skivad, på salladsbädd , ostflarn och lingon
Vegetarisk sallad med rostade nötter


VARMRÄTT

Smörstekt rödingfilé med vitvinssås, dillpotatis och säsongens grönsaker
Viltfilé , potatisbakelse, svampsås, grönsakssymfoni
Vinmarinerad kalvstek, potatis, rostade grönsaker, portvinssås och rårörda lingon
Kycklingfilé med soltorkade tomater och färskost, rödvinstryffel och risotto
Helstekt oxfile med krämig cognacsås, potatisgratäng, brässerade morötter och grönsaker
Veg. Ugnsbakad portabellasvamp, potatisbakelse, grönsaker, rödvinsskysås


DESSERT

Chokladtårta , mörk, äkta choklad, med bär och smaksatt grädde
Mintchokladmousse med inkokta päron och knäckflarn
Creme caramel med kanel, rom äpplen och mandelflarn
Fläderparfait med jordgubbar bär och knäckflarn
Åkerbys glassdessert
Chokladtryffel med päronkompott
Passionsfruktparfait med säsongens bär
Champagnesorbet med nougat- chokladtryffel

Världens frukstsallad med grädde
​​​​​​​

TÅRTA

Princesstårta
Schwartswaldtårta
Chokladmoussetårta
​​​​​​​Budapestlängd
Windsortårta
​​​​​​​Herrgårdstårta 
Rysk banantårta
Hallontårta
Marängtårta
​​​​​​​Kolatårta